VIDEO: Video. Tânăr aflat sub influenţa drogului „zombie“, surprins la Alba Iulia. Se legăna pierdut în ploaie lângă DN1

Un tânăr care părea drogat, probabil aflat sub efectul drogului ”zombie”, a fost filmat în apropierea unei benzinării din Alba Iulia.

Tânărul stătea în picioare, în ploaie, mişcându-se uşor, lângă benzinăria de la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş. Un film cu adolescentul a fost publicat pe Facebook de jurnalistul ProTV, Rareş Năstase, care a povestit episodul pe contul său de facebook.

”Trist, foarte trist… Aceste imagini încep să devină o obisnuinţă pe la noi, din păcate o să le tot vedem prin ţară. Efectul Zombie, efectul “legalelor”, droguri despre care vă vorbeam în urmă cu o luna, la “ROMANIA, TE IUBESC!” Tineri care fumează ţigări cu diverse substanţe ce distrug, la propriu ţesutul creierului, după cum afirmă medicii.

Sunt dependenţi care îmi povesteau cu ocazia reportajului că nici măcar nu îşi dau seama ce li se întâmplă, au impresia că au clipit de 3 ori sub efectul acestor substanţe nocive. Bine că nu s-a urcat la volan, şi nici nu s-a aventurat la şosea, prin traficul din zonă.

PS: Şi-a revenit dupa vreo 15 minute, l-a luat cineva cu maşina. Oamenii de la benzinarie spun că îl cunosc poliţiştii locului, a mai fost ridicat din zona, în aceeaşi stare”.

Drogul provoacă efecte psihoactive şi îi poate afecta grav pe consumatori, atât fizic cât şi psihic. Astfel că cei care întâlnesc cazuri de acest gen sunt rugaţi să sune la 112. Specialiştii susţin că aceste droguri seamănă cu „spice”, căruia i se mai spune pe site-urile de specialitate şi „zombie”


”Spice” e o mixtură de chimicale, făcută în laborator, creată pentru a reproduce efectele celebrei substanţe psihoactive care se găseşte în marijuana, THC (tetrahydrocannabinol). Drogul este interzis în USA din 2013 şi în Marea Britanie din 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *